Dagbog

Tanker fra min hverdag

Søndag, den 4 oktober, 2009

Bedst at leve i NU-et, og dog skader det ikke at sende tanker til fremtiden.........

Jeg havde en telefonisk samtale med en veninde i dag. Vi talte , noget bekymrede begge to, om nedskeringer og fyringer på handicap og ældre området indenfor en nordjysk kommune, om ren opbevaring af de svage og for få personale til  pædagogiske tiltag eller til fritids arrangementer ol.

Min veninde sagde noget i retning af, at det ikke er ret trygt at tænke på ens alderdom, hvis tendenserne fortsætter  på den måde og at hun virkelig havde ondt af de allersvageste ex. vis  demente , der ikke kan "råbe højt" eller har pårørende  at gøre det for sig.  

Med det i tankerne , blev vi vist enige om, at  det er nu, man skal gøre hvad man kan for at holde sig sund og rask på alle måder, og håbe, at man er bedre rystet og står stærkere som gammel. 

En anden af mine venner har udtalt engang at ens motivation til at gøre noget godt for sit helbred bør have udgangspunkt i noget positiv og ikke i et skrek billede. 

Men så kan man vende  det hele på hovedet og sige " ja det er skrækkelig, men sådan vil jeg ikke have det, jeg vil have en god alderdom, hvor jeg er sund og rask og glad. Så nu vil jeg investere i min fremtid ved at leve sund, passe på mig selv, være opmærksom på mine behov , osv."

Jo, for  de fleste af os ved udmærket, hvad der er godt for os, men først når vi har "forstået" det
 både med vores hjerne og hjerte, at vi er klar til at sætte tingene i værk.  Men det er vist et nyt tema, som jeg må gemme til en anden dag🙂.

Hav det godt!
   Monica

Mandag d. 14 september, 2009

Jeg har brugt et citat i går og det lyder sådan:

" Lykken består ikke i at du kan gøre, hvad du vil,  men  at du altid vil, det du gør."  Af  Leo tolstoy

Senere på dagen, har jeg talt med en veninde som fortalte, at hun ikke helt brænder for det uddannelse , hun er i gang med. I sin tid har hun åbenbart valgt uddannelsen af praktiske ( eller andre) grunde og nu var det svært at finde pasionen og engagementet til at skrive opgaverne.
Dog har hun fundet et godt og spændende emne til afslutnings opgaven og vi talte om hvorvidt ens engagement , interesse og passion for emnet vil påvirke både resultatet - selve opgaven - og måden hun kommer til at fremlægge og argumentere for opgaven foran censorerne.

Tilbage til min, eller Tolstoy`s citat - man skulle tro at det kun er en citat om lykke, men ovenpå min snak med veninden og nærmere eftertanke, handler det vist om valg. Mere præcist  at vælge med hjertet, at vælge bevidst om valgets konsekvenser.

For når man tager et valg i livet skal man ikke kun spørge sig selv, om man vil "A" eller "B".
Man skal nødvendigvis spørge sig selv  - og måske andre også 🤨 - om man kan acceptere og leve med konsekvenserne.

Når det kommer til de store og vigtige valg i livet, kan det godt betale sig at bruge lidt tid, alene eller med en veninde, partner, terapeut  - for at vende, dreje og lege med tanken om det nye valg, få overblik over konsekvenserne. 
Spørge sig selv,  hvad valget betyder for en selv og sine omgivelser her og nu, om 5 år, om 10 år.

På den måde er der større sansynlighed for, at man træffer det rigtige valg fra starten.

................                 ...................         .................              ......

🙂 Og den ene setning fører til det andet.....   jeg tænker på de situationer hvor mennesker vil have godt af, at vælge at gå nye veje, men vælger alligevel at blive i det gamle, der er trygt og kendt..... du ved  - "man ved , hvad man har, men man ved ikke ,hvad man får ".

Jeg møder nogle gange mennesker, der beklager sig over deres livsvilkår men er ikke villige (parate ?) til at vælge nyt. De synes at jeg er noget provokerende, når jeg spørger, hvad det gode er, ved at forblive i det gamle mønster.
For tilsyneladende er der ikke noget godt i det,  men hvis man går dybere ind i problemet, finder man ud af, at der er mere motivation i at blive ved det kendte, end at vove sig ud i det ukendte.

Håber du blev inspireret til at se på, hvordan du plejer at træffe dine valg. Skriv gerne dine kommentarer på min hjemmeside under "gæstebog".

Kærlig hilsen, Monica

Nyeste kommentarer

27.08 | 14:19

Hej--jeg kom hertil fra Essens hjemmeside eller facebook side.
Fint site!
Håber du har held med det!
Jesper